26

Re: Civ 5 onlinepelikeskustelu

Koetetetaan tänään saada joku peli tulille tuossa 18-19 aikaan niihen kesken jotka on läsnä. Irkkiin huutelemaan ja teamspeak tulille. Jos ei onnaa niin sitten koetetaan saaha seuraava päivä sovittua taasen

27

Re: Civ 5 onlinepelikeskustelu

Jees. Ensimmäinen sessio pelattu.

Pelin pystytys ei mennyt tyystin ongelmitta. LasseK ja minä (hosti) ei nähty toisiamme linjoilla joten peli saatiin pystyyn vasta publikkina muutaman online-urpon lobbysta potkimisen jälkeen. Saijani ei mäkkiurpona päässyt mukaan ollenkaan koska ylläripylläri mäkkiversiota ei ole päivitetty samaan numeroon kuin pc-versiota. Tämä ei lie ketään kohahduta. Peliin saatiin loppupeleissä tällainen kokoonpano:

Mazikainen, Rooma
Orfiel, Kiina
LasseK, Eqypti
Nakk3, Intia
AI, Yhdysvallat
AI, Irokeesit

Kartta oli kuuden pelaajan mappi (onko se standard), asetukset olivat joko standardia tai randomia. Barbaarit ja ruinsit päällä. Karttatyyppi continents.

Peliä pelattiin noin 140 vuoroa ja kestoa tuli noin 19:30-22:30

Mantereet jakautuivat niin, että Minä, LasseK ja molemmat AI:t olivat yhdellä kookkaahkolla mantereella ja Orfial sekä Nakk3 olivat kahdestaan toisella (jota en ole vieläkään nähnyt, joten en tiedä speksejä). Ainakin kovaa valitusta ahtaista oloista, kaiken tilan kahmivista kaupunkivaltioista ja lehmävarkaista kuului toiselta mantereelta. Orfielia lykästi ruinsien kanssa sillä kehui ainakin neljä löytäneensä siinä missä minä en saanut yhtäkään. Orfiel myös ilmeisesti lynttäsi heti alkupelistä kakkoskaupunkinsa suoraan Nakk3:n viereen rajoittaen kovasti Gandhin lebensraumia. Puheet lehmävarkauksista ja muista iljettävistä provokaatioista täyttivät chattilaatikon.

Sillä aikaa LasseK ja minä jatkoimme rauhallista yhteiseloa. Barbaarit olivat ainakin Roomalle suuri päänvaiva, jotka hidastivat alkupelistä kehitystä tappamalla sotilasyksiköitäni ja onnistuivatpa glitchin/näppiöhäiriön vuoksi tappamaan honor-perkillä saamani kenraalinkin. Näistä alkukangerteluista huolimatta homma lähti hiljalleen rullaamaan. Rooma löi toisen kaupunkinsa hedelmällisen näköiseen joenvarteen, joka paljastui sitten olevan Egyptin rajaseutua. Epämääräiset hieroglyfit chattivalikossa paljastivat Ramseksen tyytymättömyyden mutta tehty mikä tehty.

Sillä aikaa Egypti kunnostautui ihmeiden rakennuksessa. Ilmeisesti siellä on kombotettu egyptin bonus, tradition-policy ja marmori, siihen tahtiin ihmeteltävää loppumaailmalle ilmestyy. Eqypti nousikin pian voittopistetilaston kärkeen ja pysyi siellä hienoisella kaulalla koko session.

Saatuaan käyttöön Legioonat ja Ballistat, Rooma keskittyi kehittämään sotilasjoukkojaan treenialueenaan Amerikka-AI, joka oli Roomasta etelään. Washington tarjosikin kipakan vastuksen ja ensin ylivoimaiseksi kuviteltu sotajoukko kuihtui yllättäen teknisestä ja numeerisestä ylivoimasta huolimatta. Attritio astui kuitenkin peliin yhdysvaltain menetettyä pääkaupunkinsa ja konflikti päättyi pitkähkön väännön jälkeen Yhdysvaltain täydelliseen kukistumiseen. Rauha ei ollut vaihtoehto... kirjaimellisesti. En pystynyt jostain syystä aloittamaan diplomatiaa kummankaan AI:n kanssa.

Samalla omituinen toinen bugi nosti päätään. LasseK:n puinnit chattiin tulivat vain tyhjinä tekstikenttinä. Yritä siinä sitten hoitaa ulkosuhteita. Toisaalta, LasseLeaksilla oli paha tapa puhua vastaukset luottamuksellisiin privaviesteihin public chattiin, mistä paljastui esimerkiksi että Orfiel ja Nakk3 ovat vähän niinkuin Batman ja Robin. Pelisession päättyessä allekirjoittaneella ei ollut enää tarkkaa kuvaa naapurisaaren tapahtumista, tosin jotain puhetta kaupunkivaltioita vastaan sotimisesta siellä taisi olla.

Semmoinen oli sessio ja mukavaa oli kyllä vallan. Mielellään jatkan tuosta seuraavassa sessiossa ellei sitten paikalle satu reippaasti lisää porukkaa joinimaan. Seuraavan session päivämäärä edelliseen sessioon osallistuneiden mukaan olisi tiistai, kellonaikaa väännetään #civikaverit -kanavalla

28

Re: Civ 5 onlinepelikeskustelu

Oli hienot belut jee!

Ramses rakennutti hirveällä kiireellä Stonehengen ekana ilmeisesti vain pari vuoroa muita ennen ja sosipoleja alkoi tippumaan. Seuraavaan kylään saatiin jo marmori, mutta ihan liekeissä pykäsin kolossin katsomatta kunnolla mitä se tekee (se olikin basackaa). No tuli edes pisteitä... Roomalaiset tekivät kylän pääkaupungin viereen yhy yhy. Vaan pianpa Niilin pojat johtivat kaikkia maailman tilastoja - paitsi armeijan kokoa, jolla naapurit roomalaiset jyrnyttivät amerikkalaiset pilaamasta ilmaa. Laajensin hitaasti, kun halusin rohmuta kulttuuribonuksia, ja kaula rupesi kapenemaan ja tilastotkin osin rumenivat, mutta huipulle sentään jäätiin pongoissa. smile Itse vaihtelin USA:lta ja 'keeseiltä rahaa pois, vaikka miten kaupustukset tekoälyn kanssa tahtoivat bugata. Maailman kateudenaiheiksi saatiin vielä Himedžin linna ja oraakkeli. Mikäli peli etenee niin kohotetaan ponnistuksia edelleen. Kiinalla taisi olla vain yksi ihme vähemmän... häpeällistä.

29

Re: Civ 5 onlinepelikeskustelu

mazikainen wrote:

Ainakin kovaa valitusta ahtaista oloista, kaiken tilan kahmivista kaupunkivaltioista ja lehmävarkaista kuului toiselta mantereelta. Orfielia lykästi ruinsien kanssa sillä kehui ainakin neljä löytäneensä siinä missä minä en saanut yhtäkään. Orfiel myös ilmeisesti lynttäsi heti alkupelistä kakkoskaupunkinsa suoraan Nakk3:n viereen rajoittaen kovasti Gandhin lebensraumia. Puheet lehmävarkauksista ja muista iljettävistä provokaatioista täyttivät chattilaatikon.

Itse voin kertoa tuosta toki lisää:

Aikojen alussa kun muinaiset Roomalaiset mellastivat toisella saarellaan, ylpeä Kiinan kansantasavalta näki ajan tulleen ja siirtyvän tuohon maidon ja hunajan maahan missä lehmillä on tila lauduntaa ja pelloilla kasvaa miestä korkeampi vehnä. Kuitenkin tuo kaukaisen Idän kehitysmaa, lehmiä palvova, paskanhajuinen junttiporukka joka Gandhi Mulqun herrakseen tunnustaa, Intia väitti sitä provokaatioksi heitä vastaan sillä heidän pääkaupunkinsa oli juuri horisontin takana eikä siten käynyt ilmi Ylpeille Kansalaisille.

Ylpeä ja suuremmoinen Kiina sai yliotteen tilanteesta a rauhan keinoin taivutteli julmat Idän kantturanpalvojabarbaarit yhteiseloon, toivoen Ikuista Rauhaa ja vapauttavaa työtä. Kuitenkin kaiken rauhan ja rakkauden jälkeen Kiinan Ylpeitä uudisasukkaita vastaan käytiin asein ja pahoin aikein ja heidät orjuutettiin, mutta silti Kiina saattoi vain käydä rauhan keinoin näitä hunneja vastaan sillä se hävityn pelin winetyksen määrä olisi korviin tuntunut pahoin.

Lopulta solmittiin Kauko-Idän Alliance jossa yhteisymmärryksessä Suuri ja Mahtava Kiina auttoi pientä ja piskuista paskamaa Intiaa säilymään kartalla ja tiedustelemaan lähimaastoja Intian keskittyessä lehmien palvontaan erinäisisssa orgiamenoissa.

Niin kukoisti valtakunta rauhan aikana ja Kiina rakensi Muurin rajojensa suojaksi - ja niiden vitun lehmien!

Kiitos ja anteeksi Kyylä 2010-2012! *apua, homma jatkuu!

30

Re: Civ 5 onlinepelikeskustelu

Milloin pelataan seuraavan kerran, pääseekkö mukkaan? Mielestäni ensimmäiset 200 kierrosta ovat hauskimmat. Tulevana tiistaina lisää?

31

Re: Civ 5 onlinepelikeskustelu

Tiistaina ois klo 18-22 kait tarkoitus pelailla.

Jos Jerellä toimii vielä irkki niin /join civikaverit

Kiitos ja anteeksi Kyylä 2010-2012! *apua, homma jatkuu!

32 (edited by mazikainen 21.12.2010 10:12:05)

Re: Civ 5 onlinepelikeskustelu

Jeeps, eli koetetaan pistää tänään isompi peli pystyyn ja katotaan miten jaksaa. Kaikki huutoetäisyydelle #civikaverit kello 18, peli koetetaan saada tulille seittemään mennessä. Asennelkaa Teamspeak ja hommatkaa mikki niin voipi lätistä paskaa ihan ääneen pelatessa.

Porukka kerta vinesi viimeksi kartan ahtautta niin arvelin että mennään muuten entisillä asetuksilla mutta laitetaan karttakoko yhtä kertaluokkaa pelaajasuositusta korkeammaksi. Eli jos esim. 4 pelaajaa normaalista pelaisi smallilla niin se nyt lyödään largeksi. AI jätetään pois, City statet suosituksen mukaan. Karttatyypin pitäisin mielelläni jonain muuan kuin pangaiana jotta laivastokansoillakin on jotain itua pelata. Miten maistuisi "world" karttatyyppinä, vai onko liian ennalta-arvattava?

ruinsit ja barbaarit joo, tahti standardi, turn timer päälle.

Kysyttävää, kommentoitavaa? Jos ei, niin nähdään illalla. Peli pistetään pystyyn sen mukaan ketkä huutelee kuuden aikaan #civikavereilla.

Niin, ja nyt koetetaan sitten oikeasti saada aikaan se peli, mitä jatkettaisiin useampi sessio.

33

Re: Civ 5 onlinepelikeskustelu

Tack järna, tuun mukaan. Nyt on ircissäkin profiili.
*käyttäkää meseä!* big_smile

34

Re: Civ 5 onlinepelikeskustelu

Itse ehdottasin kartaksi "Small Continents" sillä siellä on ihan kivan kokoiset saaret ja paljon vettä laivastoihmisille.

Kiitos ja anteeksi Kyylä 2010-2012! *apua, homma jatkuu!