1

Topic: Jälkifiilareita

Semmoset lanit ne!

Kivaa oli taas pitkästä aikaa lanittaa hyvällä porukalla. Lauantaina vähän itselläni jäkitti paikoin, mutta muuten oli varsin hubaa. Perjantaista elämöin jo tuossa toisessa ketjussa, joten en käy toistelemaan vanhoja. Flatout 2 oli sunnuntaina myös messevää ajanvietettä, joten kyllähän tuo ajaminen aina maistuu.

Myös CoD2 oli hauskaa sen jälkeen, kun hommasta sai pikkuhiljaa kiinni ja onnistui tekemään muutakin kuin pelkästään kuoleskelemaan. Lanien ehdoton kohokohta oli kuitenkin pitkästä aikaa Savage. Aikaisemmilla laneilla kunnon matseja ei ole oikein saatu kunnolla pyörimään pelaajapulan takia, mutta näillä laneilla oli parikin tosi hyvää Savage-rundia. Hemmetin kivaa oli sitä pelata ja ehdottomasti toivon, että sitä saataisiin lisää jatkossakin.

Eipä mulla muuta. Joulukuun tuntumassa nähdään taas!

I never get involved with my own life. Too much trouble.

2

Re: Jälkifiilareita

Gameon wrote:

Lanien ehdoton kohokohta oli kuitenkin pitkästä aikaa Savage.

No olipa tosissaan kohokohta. Harvoin yhtä paskaa peliä päässy näkemään livenä. Itellä tosin pelikokemus rajoittuu virheikkunaan jossa tuumataan jonkin enginen init fail. Mutta kun katsoi siinä kahta konetta per puoli niin kyllä rupesi tuntumaan siltä ettei oo mikään järin järjellä pilattu peli. Otetaan kirves ja juostaan vihujen luo jolloin tulee vastaan varsijousta, tai sitten vaihtoehtoisesti heitetään nopalla kumpi selviää kirveshipasta hengissä..

Mutta muuten kyllä mahtavat pelit, olisi tosin toivonut etteivät ihmiset esim. ajaisi jotain VITUN SAVAGEA JOINT OPSIN SLOTISSA ETTÄ SAIS SAATANA EES KERRANKIN IHMISET VS. IHMISET PELIN SIIHENKIN SAATANA. Helvetin tympee jotain cooppia ajaa siellä, kotonakin saa lahdata AI:ta.. </avautuminen>

En lähde muiden kelkkaan ja ala ulisemaan siitä että kuka missäkin pelissä teki mitä ja millä (vrt. Proto ja BF1942 lentokoneet), se on pojat vaan opeteltava pelaamaan niin hyvin että saa estettyä moiset temput. smile

Ich bin in position!

3

Re: Jälkifiilareita

SCORE!

4 (edited by PasoTirri 02.10.2006 16:17:42)

Re: Jälkifiilareita

Jooho. Menenpä suoraan asiaan. Pelit, joihin osallistuin:

BF1942: Ihan ok, vaikka kuuluukin nimenomaan tähän ylikulutettuun toisen maailmansodan teemaan. Seuraavalla kerralla tämä tosin saisi antaa tilaa omaperäisemmille peleille (Air Buccaneers esimerkiksi).

CoD2: Sama homma kuin BF1942:n kanssa. Ensin oli vähän tekemistä ennen kuin peli suostui toimimaan, mutta se taisi olla PEBKAC. Sen jälkeen toimi hyvin.

Savage: Lanien parasta antia. Vaatii tietenkin kunnollisen määrän pelaajia toimiakseen. Se ehtohan tällä kertaa täyttyi ja peli olikin sitten varsin rivakkaa menoa.

Defcon: Ihan ok. En vain osannut tätä ollenkaan, mutta eipä noin muuten ole valittamista.

TASpring: Pääsin jopa pelaamaan tätä yhden kokonaisen pelin kahdella pelaajalla (gasp!). Mainio peli, saisi vain pelaajia olla rutkasti lisää. Kahdeksan taitaa mahtua kerralla yhteen peliin, kartasta riippuen tietenkin.

Pelit, jotka jäivät välistä:

SWAT4: Tämän jätin väliin osittain siksi koska oli pakko siinä välissä tehdä tilaa kiintolevylle. Siinä meni aikaa. Sen jälkeen se vain jotenkin... jäi välistä. Pitää osallistua siihen seuraavalla kerralla.

Joint Ops: En edes harkinnut tämän pelaamista. "Kävelenpä ensin kilometrin vihollisen lipulle. Saanpa siellä napin otsaani tarkka-ampujalta. Yritänpä uudelleen. Saisinko jopa kyydin tällä kerralla. No en. Eikun kävelemään. Ja poks. Joku tappoi taas. Hauskaa." Tuolla tavalla peli taisi suurimmaksi osaksi mennä viime kerralla kun sitä kokeilin.

Flatout2: Ykköseen olin kyllästynyt jostakin syystä jo aika perinpohjaisesti ja kakkonen näytti olevan sitä samaa suihkumoottoroiduilla autoilla. Ei jaksa jostakin syystä enää innostaa. StarForce (ainakin euroversiossa) on myös sellainen asia, joka ärsyttää sen verran että ei senkään vuoksi kiinnosta koskea koko peliin ollenkaan, olipahan kräkätty tahi ei.

Sivuhuomautuksena sanottakoon että Trackmania Nationsissa on sama vika. Se vähintäänkin päivittää StarForcen jos se on jo koneella. Jos StarForcea ei ole, se ei kai sitä asenna. Varmuuden vuoksi en tosin ole koskenut siihenkään ollenkaan, pelin ilmaisuudesta huolimatta. Seuraavalle kerralle ehdottaisin rallipeleiksi Need For Speed- (Hot Pursuit 2 tai Underground mieluiten) tai Colin McRae Rally -sarjan jotakin osaa (kakkososaa olen pelannut, uudempia en ole kokeillut), paitsi 2005:sta (StarForcen takia). AvP2 ja Air Buccaneers saisivat myös tulla takaisin ohjelmistoon.

Yleisesti ottaen lanit menivät ihan tasaiseen totuttuun malliin. Hupia oli, eikä isompia valittamisen aiheita ole.

Edit: Savagessa on kuitenkin yksi kummallisuus: ihmiset tuntuvat aina jäävän beastien jalkoihin. Johtuuko se siitä, että ne jotka osaavat pelata menevät aina beastien puolelle, siitä että ihmisten puolella ei muuten vain osata vai muistanko vain väärin aikaisempien lanien kokemukset?

5

Re: Jälkifiilareita

Yleiskuva laneista oli kovinkin positiivinen. Väkeä oikein mukavasti ja pelitkin pyörivät. Mikään peli ei kovia kiksejä aikaansaanut, mutta leppoisaa pelailua ja hyvää tunnelmaa riitti.

Peleistä mitä tuli pelattua:
* BF1942 - Hauskaahan tämä on, mutta ehkä on taas aika pitää pikku tauko. Jotenkin tuon pelin yksinkertaisuus miellyttää.
* Savage - Veikeä hetkittäin, mutta pääasiassa sitä samaa tylsää junnaamista. Tunnelma onneksi nousi viimeisen matsin viime hetkillä perjantaina.
* DEFCON - Hyvä "filleri" smile Lautapelitermit käyttöön. Sen verran nopea pelattava, että tulee varmasti tulevillakin laneilla peli/kaksi kokeiltua, mutta ei tuosta oman pelipaikan pitäjäksi ole.
* Call of Duty 2 - Asennus vei aikaa, koneessa ei riittänyt puhti, eikä peli oikein muutenkaan onnistunut sytyttämään. Pari ahaa-elämystä tarjosi, mutta lopulta taito ei hyppelijöitä vastaan riittänyt.

Muut pelit jäivätkin kokematta tällä kertaa. Joint Opsissa se co-op nimenomaan on itseäni houkuttanut. Jotenkin siinä tiimi saa paremmin homman toimimaan kuin muita pelaajia vastaan. Medicillä on jotain väliä jne. The Shipiä odottelin laneilta eniten, mutta kun kuului ongelmista, niin en edes paikalle siiheksi saapunut. Sunnuntai menikin sitten sairastelevan lapsen luona.

Tuleville laneille saatava Kyylän järjestämä tenavanurkkaus/lastenvahti. Helpottaisi kummasti pelailuja.

Lorem ipsum...

6

Re: Jälkifiilareita

kemppi wrote:
Gameon wrote:

Lanien ehdoton kohokohta oli kuitenkin pitkästä aikaa Savage.

Mutta kun katsoi siinä kahta konetta per puoli niin kyllä rupesi tuntumaan siltä ettei oo mikään järin järjellä pilattu peli. Otetaan kirves ja juostaan vihujen luo jolloin tulee vastaan varsijousta, tai sitten vaihtoehtoisesti heitetään nopalla kumpi selviää kirveshipasta hengissä..

Ja siis joku CoD2 on sitten järjellä pilattu peli?

Eniweis. Savage ratkaistaan ensin komentajilla ja sitten pelaajilla. Jos komentajat ovat edes suurinpiirtein samantasoisia, niin pelaajat nousevat olennaisempaan asemaan. Jos joku on koko ajan juossut pelkällä kirveellä ranged-aseita vastaan, niin sitten ko. kaveri ei ole osannut valita aseitaan tai sitten komentaja on ollut täysin saamaton eikä päivittänyt pelaajiensa aseistusta.

Mitä taas tulee kirveshippaan, niin siinäkin on homma kiinni ajoituksesta ja tähtäämisestä. Aivan kuin missä tahansa FPS:ssä. Nopanheitolla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, oikeasti. Taidolla heikompikin pelaaja pystyy pudottamaan predatorin tai legioonalaisen.

JOtkut taas kritisoivat sitä, että pelissä vaan hakataan kaikkea. Ok, siinä tehdään yhdellä animaatiolla about kaikki, mutta mitä ihmeen väliä sillä on? Minusta systeemi on varsin kätsy, kun ei tarvitse erikseen hypistellä eri namiskoita kaikille eri toiminnoille, koska sille ei ole tarvetta.

Tämä puheeni nyt ei tietenkään muuta asiaa miksikään sen suhteen, että muut alkaisivat pelistä pitämään. Joskus vaan ei pelistä pidä, eikä siinä sen kummempaa. Mutta ainakaan nuo Kempin perustelut eivät tunnu muulta kuin "En Vain Osaa" -valittamiselta ihan suoraan sanoen.

Syyttävää sormea voi osoittaa myös minun suuntaani, kun olin niin laiska, että en jaksanut käydä Joint Opsia asentamaan. Lupaan ottaa itse ensi laneilla sen mentaliteetin, että pyrin ainakin asentamaan ja kokeilemaan kaikkia pelejä, jotta muut saisivat pitämäänsä peliin riittävästi pelaajia / tykinruokaa. Toivottavasti muut tekevät saman myös Savagen suhteen ensi laneissa, mikäli sille slotti saadaan.

I never get involved with my own life. Too much trouble.

7

Re: Jälkifiilareita

Gameon wrote:

Syyttävää sormea voi osoittaa myös minun suuntaani, kun olin niin laiska, että en jaksanut käydä Joint Opsia asentamaan.

Eipä siinä laiskuus vaikuttanut, kun peliä ei asentamisesta huolimatta saanut toimimaan. Toki useampi pelin asentanut olisi ehkä kokonaislukua saanut kasvatettua. Ehkä.

Lorem ipsum...

8

Re: Jälkifiilareita

Gameon wrote:

Taidolla heikompikin pelaaja pystyy pudottamaan predatorin tai legioonalaisen.

???

9

Re: Jälkifiilareita

Proto wrote:
Gameon wrote:

Taidolla heikompikin pelaaja pystyy pudottamaan predatorin tai legioonalaisen.

???

Piti sanomani heikompi hahmoluokka. Siis perusihmisellä voi saada predatorin alas, jos homman osaa. Hankalaa se on, mutta ei mahdotonta.

I never get involved with my own life. Too much trouble.

10

Re: Jälkifiilareita

Miksei kukaan tee peliä Monty Pythonin Fish Slapping Dancesta. Ei ainakaan pelaajat hyppisi kuin aropuput. Sitä minä pelaisin!

Lorem ipsum...

11 (edited by kemppi 03.10.2006 12:03:48)

Re: Jälkifiilareita

Gameon wrote:

Mutta ainakaan nuo Kempin perustelut eivät tunnu muulta kuin "En Vain Osaa" -valittamiselta ihan suoraan sanoen.

Jos ei vieläkään jakeluun mennyt niin sanotaan sitten isolla: OMAKOHTAINEN KOKEMUS PELISTÄ RAJOITTUU AINOASTAAN VIRHEILMOITUSIKKUNAAN! Jos sillä tarkoitat sitä EVO-osuutta niin samapa tuo mitä oot mieltä muusta.
Jospa se tuolla mänis perille.

Ja kyllä, muissa peleissä on vähän enempi mietitty sitä ettei perusaseena ole kirves, vaan vaikkapa risu jonka voipi heittää tarpeen tullen matkan päästä. Viittaus COD2 on erityisen kummallinen, koska siinä on kuitenkin ukosta riippumatta työkaluna tasavertainen aseistus, joka ei riipu muusta kuin pelaajan preferenssistä. Toisekseen, jos komentaja on kädetön apina (niin kuin ilmeisti oli niitä roundeja katsottaessa mitä jaksoin katsoa) niin sepä sitten on mukavaa kun pelaajat eivät voi tilannetta korjata parempaan..

Ich bin in position!

12

Re: Jälkifiilareita

Ja vielä muuhun asiaan kuulumattomana, kannattaisi ehket sisäistää se että kaikilla on eri preferenssit pelien suhteen. Näin ollen kaikkia eivät samat pelit miellytä, ja ei pidäkään, mutta silti olisi kiva että kuitenkin edes jaksaisi yrittää sitä mitä on ohjelmassa tai mitä muut ovat ajamassa. Se on sangen tympeää kolmestaan ajaa laneilla mitä tahansa peliä, kuitenkin lanien idea olisi saada niitä pelureita sinne yli kymmenen peliä kohti.

Ich bin in position!

13

Re: Jälkifiilareita

kemppi wrote:

Ja vielä muuhun asiaan kuulumattomana, kannattaisi ehket sisäistää se että kaikilla on eri preferenssit pelien suhteen. Näin ollen kaikkia eivät samat pelit miellytä, ja ei pidäkään, mutta silti olisi kiva että kuitenkin edes jaksaisi yrittää sitä mitä on ohjelmassa tai mitä muut ovat ajamassa. Se on sangen tympeää kolmestaan ajaa laneilla mitä tahansa peliä, kuitenkin lanien idea olisi saada niitä pelureita sinne yli kymmenen peliä kohti.

Erittäin tärkeä pointti, joka ainakin aiemmin on tuntunut Kyylän laneilla hienosti toteutuvan. Uusia pelejä (ja genrejä joista ei pidä) on melko rohkeasti testattu vaikka ennakkoon mielenkiinto ei kovin korkealla ole ollutkaan. Ja on tuota kautta niitä positiivisiakin yllätyksiä löytynyt. Luulen, että pelaajamäärän kasvu lähemmäs 30 vaikuttaa myös siihen, että ohjelmaan varatut pelit jäävät helpommin pelaamatta. Tulee asenne, että kyllä siellä joku kuitenkin pelaa. Avatkaa mielenne ja muistakaa, että paikalla on tarkoitus nauttia olemisesta. Muiden tahallinen kiusaaminen ja tunnelman latistaminen ei edistä kenenkään nautintoa viikonlopusta.

Palatakseni loppuunkoluttuun taustamusiikkiasiaan, voisi olla hyvä pistää joku rajoitus soitettavien biisien suhteen. Mäkihyppääjän laulelu on hupaisa kerran, mutta saa aikaan paikaltapoistumisen ja pakkaamisen halun soittokertojen ylittäessä kymmenen. Sama muiden huumoripalojen suhteen. Ja toki muunkin musiikin. Lopulta, ei siellä kukaan kuuntele sitä musiikkia ellei satu olemaan ruokatauko tai pelin asennus kesken. Muuten koko musiikki on yhtä tyhjän kanssa.

No. Ok. Onhan niitä jotka kotonaankin kuuntelevat vain yhtä listahittibiisiä repeatilla kellon ympäri ja saavat siitä hyvän mielen. Laajentakaa mieltänne. Kiitos.

Vain allekirjoittaneen musiikkimaku on oikea ja hyvä, joten muut voisivat jo lopettaa omien suosikkiensa puolustamisen.
Ja huomautettakoon että koko tämä musiikkipiiperrys oli vain provoyritys herätellä lautaa.

Lorem ipsum...

14

Re: Jälkifiilareita

Eläkeläinen wrote:

Palatakseni loppuunkoluttuun taustamusiikkiasiaan, voisi olla hyvä pistää joku rajoitus soitettavien biisien suhteen. Mäkihyppääjän laulelu on hupaisa kerran, mutta saa aikaan paikaltapoistumisen ja pakkaamisen halun soittokertojen ylittäessä kymmenen. Sama muiden huumoripalojen suhteen. Ja toki muunkin musiikin. Lopulta, ei siellä kukaan kuuntele sitä musiikkia ellei satu olemaan ruokatauko tai pelin asennus kesken. Muuten koko musiikki on yhtä tyhjän kanssa.

Ite en lähde tähän mukaan, sillä musiikkimaku jopa yksilöllisempää kuin pelimaku, ja näin ollen asiasta keskustelu ei johda mihinkään. Ilmoitan vain oman kantani: Matin ja Mervin parempi rakkauslaulu (tjms.) on mielestäni paljon parempaa kuunneltavaa kuin Burzumin kirkonpoltto. Kumpaakaan tosin en laittanut listalle, mutta oli silti positiivinen yllätys ettei tällä kertaa kukaan valittanut liiemmin mistään biiseistä mitä jukeboxi soitteli ilmoille. Siitä suuri kiitos kaikille osallistujille. Itse avauduin 2 kertaa, toinen oli Haddaway - What Is Love ja toinen oli joku Suomi-turvehumppa, (Enkeleitä, onko heitä? ehkäpä?) jotka eivät kyllä mieltä ylentäneet. big_smile

Jospa kuitenkin (ja toivottavasti) ensi kerralla kaikki ovat päässeet leikkimään jukeboxilla (ainakin) yksien lanien ajan ja siltä pohjalta laittaisivat sitten jotain melkein keskilinjaa edustavia biisejä joita kaikki kykenevät kuuntelemaan. Näin ollen ei tarvitsisi malonea enempää rasittaa pyytämällä koodaamaan jukeboxiin kaikenlaisia muutoksia.

Ich bin in position!

15

Re: Jälkifiilareita

Jep. Tätä samaa haen.

Hämmentävää. Lanifoorumin historiassa on aiemmin päästy yli kymmenen vastausta sisältävään keskusteluun kaksi (2) kertaa. Nyt näiden lanien tiimoilta jo kahdesti. Liekö tästä tulossa ihan järkeenkäypä kanava toiminnan parantamiseksi.

Lorem ipsum...

16

Re: Jälkifiilareita

Hah. Luulet vaan.

Ja Kemppi. Kyllä mä tajusin kerrasta, että sinä et peliä pelannut. Kuitenkin pystyit arvioimaan tarkasti, että lähitaistelu on pelkkää noppapeliä jne :-) Mutta siis ei tarvetta väitellä enää tästä. Yksi tykkää ja toinen ei.

Olen täysin samaa mieltä siitä, että olisi hyvä, jos saataisiin kaikki lanittajat kuitenkin kokeilemaan eri pelejä, jotta "kaikilla olisi kivaa." :-) Itsekin pyrin noudattamaan tätä jatkossa paremmin. Tällä kertaa tosin taisin torpata ainoastaan Joint Operationsia. Ensi kerralla lupaan pelata aivan kaikkea ohjelmassa olevaa, jos pelit vain teknisesti toimivat ja olen oikeasti fyysisesti paikalla.

I never get involved with my own life. Too much trouble.