1

Topic: Säännöt!

Kyylän foorumi ei ole julkisfoorumi, vaan on yksityishenkilön omistama, joten sananvapauteen vetoaminen ei täällä auta. Laudan pelisäännöt ovat alla ja niillä pelataan.

* Törkeydet ja mauttomuudet eivät tee vaikutusta kehenkään. Vaikka internetissä ollaankin kasvottomia ja usein esiinnytäänkin nimimerkillä, ei se tarkoita että voi käyttäytyä miten haluaa. Jos kuitenkin tunnet vastustamatonta tarvetta näyttää ajattelemattomuuttasi kaikille, varaudu tulemaan suljetuksi laudalta. Kyylän foorumi on moderoitu foorumi, joten varaudu myös siihen, että kirjoittamasi asiattomuudet katoavat laudalta ilman selityksiä.

* On suositeltavaa lainata (Quote) osa vastattavasta postista. Yksi sana ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Yritä jättää ainakin yksi tai kaksi asiakeskeistä lainattua lausetta viestiisi, jotta asian ydin tulee selväksi.

* Trimmaa viestisi. Editoi vastattavasta viestistä pois niin paljon kuin vain voit, jätä vain ne osat jotka liittyvät suoraan asiaan johon vastaat, ja useimmissa tapauksissa poista kaikki [vastattavaa viestiä] aiemmat vastaukset.

* Ole luova. Jotta tämä toimisi, sinun täytyy trimmata tarkemmin tai kirjoittaa enemmän.

* Oikolue viestisi. Jokainen tekee kirjoitus- ja kielioppivirheitä, mutta useat postit näyttävät siltä kuin ne tulisi olla kirjoitettuna lasten vahaliiduilla lattiaan. Kannattaa myös lukea ja tarkistaa että kirjoitelmassasi on järkeä.

* Hymiöt ovat tyylikeino, eivät aakkoston sijainen.

* Vaihtamiseen, ostamiseen ja myymiseen liittyvät listat on laitettava niille varattuun foorumiin.

* Älä kirjoita pelkästään isoilla kirjaimilla. Se on erittäin tylyä ja antaa sinusta typerän vaikutelman. Se käsitetään myös huutamiseksi. Vältä huonoa kieltä. Sinua pidetään juuri niin fiksuna kuin kirjoitelmasi antavat ymmärtää.

* Sadat ihmiset lukevat viestisi. Käyttäydy sivistyneesti jotta viestejäsi kukaan yleensä viitsii lukea. Pysy myös asiassa.

* Älä intä inttämisen vuoksi. Ellei mielipiteesi liity suoraan käsiteltävään aiheeseen, mielipiteesi ei mitä suurimmalla todennäköisyydellä kiinnosta ketään.

* Vastatessa postiin pitää pitää mielessä mitä on sanomassa. Pelkästään samaa mieltä oleminen ei ole syy kirjoittaa viestiä jossa lukee "nii mäkin". Myös pelkällä hymiöllä viestiin vastaaminen on typerää. Jokaisella on mielipiteensä, mutta ei postiin kannata väkisin keksiä sanottavaa vain sen takia että pääsee olemaan samaa mieltä. Perustele vastaukset ja mielipiteet jokaisessa tapauksessa. "Ihan p**kaa!" tai "Rules!" eivät ole edes mielipiteitä.

* Keskustelut laittomuuksista poistetaan. Politiikka- ja uskontokeskusteluja ei myöskään kaivata. Kaikenlaiset top-listat, muualta netistä löytyvät testit ja muut pelkkiä listoja sisältävät aiheet ovat tylsiä ja suljetaan.

* Internetin useat hakukoneet osaavat vastata useimpiin kysymyksiisi. Jos kyselet itsestäänselvyyksiä, sinulle vinoillaan. Totu siihen.

* Väärinkäytöksistä jä käytöstapojen puutteesta l. älyttömyyksistä, spammaamisesta, mauttomuuksista, porno- ja splatterlinkeistä ja -kuvista, liian suurista signatureista, suoraan toiseen foorumilaiseen kohdistuvista halventavista viesteistä, toisen foorumilaisen henkilöllisyyden epätoivotusta ilmaisemisesta, toisen foorumilaisen fyysisestä uhkailusta, toisen foorumilaisen käyttäjätunnuksien käyttämisestä tai niiden muuttamisesta tulee varoitus. Varoituksesta piittaamattomuudesta seuraa foorumilta poistaminen. Varoituksesta valittamisesta seuraa foorumilta poistaminen.

Lorem ipsum...