1

Topic: Välineurheilua

Nyt olis tarpeen uusi hiiri. Sellainen, jolla pääosin tulee tehtyä töitä. Tarkkuutta grafiikan vääntämiseen siis kaivataan. Letkun päässä pitää olla ja ilmeisesti laser on se kova juttu. Mutta mikä valita? Vinkkejä. Saa se pelaamisessakin olla hyvä. Nykyinen MX300 on istunut käteen erittäin hyvin, joten sellainen perushiiren näköinen on hakusessa.

Hintahaitari siinä 40-100 euron väliltä tahi tuntumasta.

Kaipa tähän ketjuun voi huudella muitakin hyviä löytöjä hardispuolelta.

Lorem ipsum...

2 (edited by Wiggin 18.09.2008 11:28:31)

Re: Välineurheilua

Ite tilasin just töihin Logitechin MX620:n http://www.logitech.com/index.cfm/mice_ … p;cl=us,en . On tosin langaton mutta varsin hyvä hiiri hintaisekseen. Kattelin noita langallisiakin laser-hiiriä mutta ei oikein löytynyt järkevän hintaisia. Tuo microgear-rulla on kyllä mainio tuntumaltaan. Tuossa mallissa minulle suurin ongelma oli aluksi se että hiiren silmä ei ole keskellä hiirtä vaan oikeassa reunassa ja tästä muodostui tiettyjä ongelmia. Toimii hyvin tässä minun puukuvioisella työpöydällä jossa entisellä optisella oli vaellus- ja tarkkuusongelmia. Samoin langattoman tavoin uinahtaa kun ei käytetä ja herää pienellä viiveellä taas uudestaan toimintaan.

Merkeistä varmaan Logitechit ja MS:t kannattaa tarkastaa. Esim. Logitechin G5 on kehuja saanut ja on nimen omaan pelihiiri, mutta käynee muuhunkin hommaan varmasti hyvin.

Lisäksi kannattaa kattoa näppis-hiiri yhdistelmät koska niistä voipi löytyä ihan hyvä kokonaispaketti sopuisaan hintaan.

3

Re: Välineurheilua

Kaivetaanpa vanha ketju ylös. Itelläkin tuli hiiren osto vastaan ja valinta osui MS:n uudehkoon malliin SideWinder X6
http://www.microsoft.com/hardware/gamin … px?pid=103
Ei oo laserhiiri mutta ms:n bluetrack, joka toimii lähes millä pinnalla tahansa ja dpi:kin pitäisi riittää. Tuo on siis langaton hiiri mutta magneetilla tarttuvalla latausjohdolla mikä voi olla kiinni hiiren käytön aikana, eli perinteistä "akku loppui kesken pelin" -ongelmaa ei pääse tulemaan vaikka unohtaisikin ladata rotan ajallaan. Lisäksi hardisnapeistä säädettävä dpi-asetus on plussaa. Makrojakin saapi tehtyä lennosta ja nappeja on riittävä määrä. Logitechin microgearin tyyppinen vapaarulla-ominaisuus tuosta puuttuu mutta muuten rulla on onnistunut. Rotan koko ja muoto on omalle kouralle sopiva.

Voin suositella.

4

Re: Välineurheilua

Eläkeläinen wrote:

...
Kaipa tähän ketjuun voi huudella muitakin hyviä löytöjä hardispuolelta.

Nyt kun hiiripuoli on kunnossa niin hakusessa myös uusi näppis. Ja mielessä on käynyt taustavalaisti sellainen. Laneilla Orfielin MS x6:tta testasinkin ja vaikutti ihan pätevältä ja siinä on kätevä se irroitettava/siirrettävä numeronäppis. Logitechin g-sarjalaisia on tullut myös joskus kokeiltua, mutta ne on vähän isohkoja. Ei haittais vaikka ois maltillisen näköinen (toisin kuin useimmat pelinäppikset) ja edullinen.

Vinkkejä tai omakohtaisia kokemuksia aiheesta?

5 (edited by Proto 04.09.2009 21:21:01)

Re: Välineurheilua

*Toimimaton linkki poistettu*

Tuon näin jossain, huonona puolena insertin puuttuminen.

G11 on tosin kympin halvempi ja sisältää usbitkin hmm

6

Re: Välineurheilua

Jotenkin oot onnistunut tuon linkin rikkomaan niin enpä tiijä mistä näppiksestä puhut. Mut ehdoton vaatimus minulle on perinteinen leiska, eli insert, delete, home jne omilla paikoillaan "oikein" ryhmitettynä ja muutkin napit oikeilla paikoillaan.

7

Re: Välineurheilua

Tähän linkki x6:een Artun pyynnöstä smile
http://www.microsoft.com/finland/hardwa … px?pid=102